Вътрешната шпионска агенция на Германия призова властите в страната да й осигурят

...
Вътрешната шпионска агенция на Германия призова властите в страната да й осигурят
Коментари Харесай

Германското разузнаване иска повече правомощия срещу руската намеса

Вътрешната шпионска организация на Германия призова властите в страната  да й обезпечат повече пълномощия за наблюдаване на финансовите потоци на фона на възходящите опасения по отношение на евентуалното съветско финансиране на районни крайнодесни партии преди изборите за Европейски парламент, предава Ройтерс.

Въпреки че немското вътрешно министерство съобщи през февруари, че работи върху адаптирането на съществуващото законодателство в този смисъл, въпросът закупи нова неотложност след известие, че народен представител от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " е получил пари от проруски новинарски портал.

" Надявам се да имам повече пълномощия " за наблюдаване на финансовите развития, сподели на конференция ръководителят на немската организация за вътрешно разузнаване Томас Халденванг.

" Това ще засегне всички области (на сигурността), тъй като ефикасността на дейностите на основните герои зависи, несъмнено, и от това какъв брой средства имат, само че ние сме изключително заинтригувани от финансовите потоци в десния екстремистки набор . "

Агенциите за сигурност на Германия са затруднени от бюрократични пречки частично заради тоталитарното минало в Източна Германия на страната и произлизащата от това нерешителност към държавно посягане върху персоналната цялост, споделят критици, в това число някогашни чиновници.
 Германия упрекна боен в шпионаж в интерес на Русия
Германия упрекна боен в шпионаж в интерес на Русия

Естеството на информацията, която той се е опитал да съобщи на Москва, не е конкретизирано.

Двама предходни ръководители на външната разследваща организация обявиха предходната година, че немският уред за сигурност се изражда в " беззъбо куче надзирател, с намордник и оковано с желязна верига ".

С повишаването на заканите за сигурността след нашествието на Русия в Украйна и на фона на възходящото китайско съревнование, те и други споделят, че е време да се оправят с тези ограничавания и да дадат на шпионските организации повече власт да си правят работата.

Молбата на Халденванг пристигна същия ден, когато, че са работили с китайските секрети служби за предаване на технологии, които могат да бъдат употребявани за военни цели.

" (Други агенции) употребяват най-модерните информационни способи с най-модерната технология за криптиране и ние би трябвало да можем да действаме на същото равнище като нашите сътрудници ", сподели Халденванг.

" От законодателите зависи да намерят верния баланс сред гарантирането на свободата от една страна и сигурността от друга.
 Германия арестува двама мъже, готвели боен бойкот от името на Русия Обновена
Германия арестува двама мъже, готвели боен бойкот от името на Русия

Действията им имали за цел да подкопаят военната поддръжка, предоставена от Германия на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР